Adfærd

Vorteøglen er en forholdsvis inaktiv øgle, som primært er aktiv i skumringen og i kortere perioder i løbet af dagen, hvor de kommer frem for at sole sig. Det meste af dagen bruges i skjul som i naturen udgøres af underjordiske gange,hule træstammer eller skjul i forbindelse med store sten, buske og lignende.

Arten er bedre til at tolerere varme end gilaøgler, som er mere nordligt udbredt. Om dagen ligger de tit i skjul eller skygge, men kan sagtens finde på at være meget opsøgende. I naturen har man mange gange observeret vorteøgler klatre, så det er en art der vil udnytte sådanne muligheder. Vorte øgler kommer fra subtropisk tørskov, og vil der have muligheder for at søge fugt i diverse underjordiske gange, gange, hvor de vil ligge og tilbringe den varmeste del af dagen.

Især op til fodring er mine dyr meget aktive.

Disse ting er noget som skal tænkes ind i terrarium indretningen til vorteøgler. Der skal være en varmeplads, en kølig ende og mulighed for at opsøge fugt. Fugten leveres via et fugtskjul.Dyrene vil gerne have noget at klatre lidt på, så der bruger jeg store kork rør

Ud over dette er arten meget gravende, så vorteøgler skal have et bundlag der er tykt nok til at de har mulighed for dette, da det er en naturlig del af deres adfærd.