Terrariehold

Gila øgler er dejligt nemme dyr at arbejde med. De stiller ikke voldsomt store krav til deres terrarier.

Jeg holder mine dyr i Herptek terrarier i størrelsen 120 cm langt, 60 dybt og 50 højt. Grunden til at jeg har valgt disse terrarier, er at de har en fin stor grundflade, er meget nemme at rengøre, og ikke har nogen hjørner hvor skidt kan sætte sig fast.

Af lys er der på terrarierne monteret t5 armaturer, og lamper over varmepladsen.

I den ene ende af terrariet, er der en varmeplads. Denne kan enten laves med en varmemåtte, eller et spot. Det vigtigste er at varmekilden er afskærmet, da øglerne kan være meget voldsomme. Især varmeplader er meget udsatte, da de graver meget, og nemt vil kunne spolere sådan en, hvis den er lagt inde i terrariet. Mine varmeplader ligger under terrarierne, og over varmepladen er der monteret en elsparer pærer som giver et meget lyst område, så det vil ligne et naturligt varmested.

I modsatte ende af terrariet er der et fugtskjul, som er lavet af en bedroller, som er fyldt med fugtigt spagnum mos. Her vil dyrene tilbringe meget tid. Ud over fugtskjulet, er der nogle barkrør, som fungerer som skjul, men som dyrene også bruger en del tid med at undersøge, og klatre rundt på.

Af bundlag bruger jeg bøge chips. Jeg har førhen brugt sand, men da dyrene graver meget, vil det lyn hurtigt være i alle tænkelige revner.

Vandskålen er en stor solid hundeskål, som dyrene ikke kan vælte. Plastik skåle vil lynhurtigt blive væltet.

Dyrene holdes enkeltvis i hele Marts måned, og sættes sammen i April, hvor parrings sæsonnen begynder. Fra en uge før hunnen skal lægge æg, og resten af året holdes de igen enkeltvis.